Persoonlijk

Het aftellen is begonnen…

Time flies when you’re having fun. Nog maar een kleine 3,5 weken voor vertrek naar Zuid-Afrika. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. De plannen beginnen vaste vormen aan te nemen. Er is een rooster gemaakt van wie wanneer met welke doelgroepen gaat werken. Daar ben ik erg blij mee, want nu het overzichtelijk op papier staat, is het ook overzichtelijk in mijn hoofd. Natuurlijk is het geen wet van Meden en Persen, maar zoals het er nu uitziet ga ik in de ochtenden werken met alleenstaande vrouwen en/of moeders. Wat we onder anderen willen doen is ze eens een keer verwennen met hand verzorging en nagels lakken en/of andere cosmetische aangelegenheden.

In de middagen mag ik met de New Jerusalem Girls – dat zijn meisjes die in het drugs afkickprogramma zitten – en de ‘gewone’ tienermeisjes. De ideeën die we hebben om met de tienermeisjes te doen omvatten dingen als sieraden maken. Ze houden namelijk allemaal erg van blingbling. Ook willen we een soort conferentie voor ze organiseren over Gods stem verstaan en (vrije) aanbidding. We zijn op CBC net begonnen met een module van geweldig onderwijs over de levensstijl van aanbidding. En dat is eigenlijk zoveel als een intieme aangezicht tot aangezicht relatie met God de Vader hebben. De meeste mensen op The Ark weten niet dat je Gods stem kan verstaan en al helemaal niet hoe.

Terwijl ik dit type, realiseer ik me dat deze meisjes vaak uit gebroken gezinnen komen. In feite zitten sommige van hun moeders wellicht bij de groep alleenstaande vrouwen die we in de ochtenden gaan bedienen. De kans is groot dat ze het concept van Gods Vaderhart niet kennen of als ze het wel kennen, kunnen ze er waarschijnlijk niets mee. We willen hen in dit alles onderwijzen en hen verder helpen in hun wandel met God. Het is ook de bedoeling dat de conferentie aanleiding geeft tot een aanbiddingsdans, die de meisjes de vrijdagavond daarop tijdens de jeugddienst kunnen opvoeren. Tijdens de jeugddienst mag ik ook een bijdrage leveren aan de muzikale begeleiding van de aanbidding. Of we ook mogen spelen/zingen tijdens de zondagochtend diensten horen we ter plaatse.

De plannen voor de New Jerusalem Girls zijn nog wat minder concreet. Wel heeft een van mijn klasgenotes tijdens het maken van haar tijdlijn een openbaring ontvangen over de vrouw bij de bron (uit Joh. 4). Ze heeft die in de klas gepresenteerd en ze vond ook dat meer vrouwen dat moesten weten. Ze gaat dan ook van de gelegenheid gebruik maken om die met deze meisjes te delen.

Iemand vroeg of alle activiteiten die we voor de mensen op The Ark organiseren ook geestelijk moeten zijn. Dat hoeft niet – in zoverre dat dingen zoals nagels lakken juist goede gelegenheden zijn om met de mensen in contact te komen. Soms heb je de neiging om klein of min te denken over kleine of ‘ongeestelijke’ dingen zoals iets vriendelijks zeggen, maar een andere klasgenoot wees me erop dat ieder dingetje was je doet, hoe klein of ongeestelijk het ook lijkt, een zaadje van God is. En vaak ziet je niet echt resultaat, maar dat betekent niet dat het er niet is. De ene zaait en ander begiet en de volgende haalt de oogst binnen.

Omdat inkopen doen in de setting waarin we werken op The Ark lastig is, moeten we zoveel mogelijk benodigdheden in onze koffers meenemen. Daarom mag ik binnenkort de uitdaging aan gaan om alle drogisterijen langs te gaan om te vragen of ze monstertjes voor het goede doel beschikbaar willen stellen. Ook mijn resten stof die ik over hed van het maken van vlaggen hebben een bestemming gekregen. Ik ga er namelijk dansdoeken van maken. Die passen beter in mijn koffer dan vlaggen op stokken.

En natuurlijk gaat mijn evangelisatie kubus ook mee. Dat is een evangelisatie middel waarmee we anderen ook hebben zien werken tijdens outreaches in Nederland. Het is een middel om het evangelie beeldend uit te leggen. En omdat het alleen plaatjes zijn, kun je het in je eigen woorden vertellen, in je eigen taal. In het Nederlands, Engels of Afrikaans. Dat laatste wordt nog wel een uitdaging. Ik ga er in elk geval vanuit dat ik er goed gebruik van zal kunnen maken.

Last but not least heb ik mezelf beschikbaar gesteld om een groepsblog aan te maken en die te beheren. Verschillende mensen kunnen dan op verschillende dagen wat posten om het thuisfront en onze klasgenoten, die naar Roemenië gaan, op de hoogte te houden. Uiteraard zal ik, wanneer het zover is, hier ook een link neerzetten.

Op zondag 5 april word ik uitgezegend vanuit mijn gemeente – erg fijn dat deze zo betrokken bij mij wil zijn, trouwens  – Ja, ik weet dat het dan pasen is, maar dat is de laatste zondag voor mijn vertrek op 12 april.

De kosten van zendingsreis is nu ook helemaal betaald. Ik had bij eerdere tussenstanden gemeld dat dat al het geval was, maar er waren extra kosten bij gekomen. Daarom had ik een 2e sponsorbrief naar mijn familie en mijn gemeente verstuurd, waarop er 2 giften zijn binnengekomen waardoor ik het laatste bedrag voor de zendingsreis deze week kon overmaken.

Er is sinds het vorige overzicht ongeveer 195 euro aan giften binnengekomen en zo’n 20 euro aan verkoop van pruimenjam.

Dat brengt de totalen op:
– 2375 euro aan giften
– 515 euro aan verkoop van pruimenjam en stoofperen

Daarvan heb ik:
– 200 euro besteed aan giften
– voor 61,5 euro deelgenomen aan sponsoracties van klasgenoten
– ongeveer 36 euro aan onkosten gemaakt voor het (in)maken van de pruimen jam en stoofperen.
– ruim 700 euro besteed aan het vliegticket
– een kleine 250 euro besteed aan verblijfskosten en vervoer
– 7 euro aan aanschaf van evangelisatie middelen
– 1425 euro besteed aan schoolgeld (dat is nu dus voor de helft betaald)

Bij dezen wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie bijdragen en betrokkenheid. In welke vorm dan ook.

Mocht iemand nog beschikken over crèmepjes, nagellak, knutsel en/of andere freubel benodigdheden, kralen en rijgdraad, loom elastiekjes of oude tijdschriften (om plaatjes uit te knippen). Dan hoor ik het graag.

Ook financiële bijdragen blijven welkom. Voor de aanschaf van de bovenstaande benodigdheden, maar ook voor het schoolgeld zoek ik nog sponsors. Er staat nog daar nog 1425 euro aan open. De gegevens zijn te vinden in de kolom rechts op de internetversie van mijn blog.

Uitgelichte afbeelding: Julian Hochgesang via Unsplash

Eén reactie

  • brenda

    Ik lees altijd met veel plezier jouw blog. Het is zo mooi om te zien hoe je aan het groeien en aan het uitstappen bent. Aan Hem alle glorie, maar meid wat ben jij een kanjer!
    Heel veel plezier en blessings in Zuid Afrika.

    xxx Brenda

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder