Geloof,  Persoonlijk

Wandelen op het water

Bovennatuurlijk leven. Wie wil het niet? Altijd en overal ben je gezegend, alle oplossingen voor elk mogelijk en onmogelijk probleem liggen al klaar. Bovennatuurlijke gezondheid, bovennatuurlijke voorspoed, bovennatuurlijke vrijheid. Ja, zo’n leven vol van de kracht van God wilde ik ook. Niet meer gebonden zijn aan de aardse, zichtbare wereld, maar leven in de Geest. Ja, ik probeerde de principes van Gods woord al toe te passen, maar verlangde ernaar had het touwtje mee ik vast zat aan de aarde en waardoor ik maar tot op zeker hoogte kon vliegen, doorgeknipt zou worden, zodat the sky the limit zou zijn. Hoe geweldig is dat!

Bovennatuurlijk leven. Wat is dat eigenlijk? Is het niet: ‘wij wandelen door geloof, niet door aanschouwen’? En hoe ziet dat er dan uit? Goede vraag! Wat als God je roept om een Bijbelschool te volgen, waarbij je een zelf te betalen zendingsreis wordt geachte te ondernemen, terwijl je amper weet hoe je je levensonderhoud moet bekostigen. Mmm… dat ziet toch wat minder roos kleurig uit. Gelukkig staat Gods woord vast. En Hij heeft gesproken dat ik op de Bijbelschool op de juiste tijd op de juiste plaats ben. Zijn woord staat vol met beloftes van voorzien als je op de plaats genaamd ‘daar’ bent.

Bovennatuurlijk leven. Het komt er dus op aan, zelf al ziet mijn situatie er beroerd uit, om te geloven wat God gesproken heeft; meer dan wat ik met mijn ogen zie. Pfff… Dat nog eens een uitdaging! God is trouw, dat is Hij altijd geweest, maar het in toch – ik zou soms bijna zeggen: onaangenaam – spannend. Maar is dat niet waar ik om gevraagd heb? Niet om problemen, maar wel om in problemen staande te kunnen blijven, vertrouwend op Zijn woord, in de verwachting dat het altijd precies op juiste moment toch (door God) geregeld blijkt te zijn; Zijn geweldige, bovennatuurlijke zegeningen en macht in mijn leven te zien werken.

Ja, bovennatuurlijk leven is wandelen op water. Leven door geloof in wat Gods woord zegt en niet wat mijn bankrekening of wat dan ook zegt! Alleen heb ik me nooit zo beseft, hoe moeilijk kan zijn. En tegelijkertijd is het de grootste en mooiste uitdaging die een mens kan hebben. Als ik er eenmaal doorheen ben, zal mijn geloof en volharding weer gegroeid blijken te zijn. Natuurlijk brengt het leven weer nieuwe uitdagingen, maar – prijs God – in Christus ben ik meer dan overwinnaar en op deze manier leer ik er steeds meer in te wandelen. Op het water.

Uitgelichte afbeelding: Mohamed Nohassi via Unsplash

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder