Geloof,  Persoonlijk

Op stap met de Gloriestoel #2: Gods koninkrijk op aarde

Vanochtend zijn we weer op outreach geweest met CBC studenten. Ik ben weer met de Gloriestoel mee geweest naar Amsterdam Bijlmer. Van te voren waren we gewaarschuwd om ons warm te kleden, maar mijn panty, 2 broeken, 2 vesten, 2 sjaals en winterjas met capuchon en handschoenen ten spijt heb ik het een partij koud gehad… Noemt Paulus in zijn lijstje met verdrukkingen in 2 Korinthe 11 niet ook ‘in koude’? Nou, hoe het ook zij, we hebben de kou om Jezus’ wil getrotseerd.  

We hebben met mensen kunnen praten en bidden. Meerdere mensen hebben genezing ervaren en/of hebben Jezus aangenomen. Hoewel veel mensen haast hadden en zou snel mogelijk de warmte weer in wilden – geef ze eens ongelijk – hebben we wederom mogen ervaren dat de oogst groot is. Terwijl we met een aantal mensen bij het buurthuis naar de wc gingen, gingen de anderen meteen van start. Toen we terugkwamen zaten er al mensen op de stoelen en hadden sommige medestudenten al gelijke benen gekregen. Al snel mochten we een man met hoge bloeddruk en diabetes bedienen. Mijn medestudent zag in de geest dat hij genezen was. Hij gaf zelf aan dat hij rust en vrede ervoer. We hebben hem ook mogen bemoedigen en vertellen dat God van hem houdt en een plan met zijn leven heeft.

Daarna bedienden we een vrouw met reuma. Na gebed voelde ze verlichting en gaf ze haar leven aan Jezus. Vervolgens hebben we ook voor haar oor – ze bleek ook nog aan 1 oor slecht horend te zijn – gebeden. Ze ging als een ander mens weer weg. Ik heb haar ook één van de bijbeltjes meegegeven die met mijn gift uit de jam verkoop voor Zuid-Afrika zijn aangekocht. En man kwam bijna spontaan naar ons toe. Hij was al christen en had nekklachten. Hij ging meteen zitten en wilde zijn jas uittrekken, dus wij zeiden gauw dat dat niet nodig was. We legden onze handen op en geboden de pijn zijn lichaam te verlaten. Hij voelde meteen verbetering en ging blij weer weg.

Ik sprak de mensen aan met: “goede morgen”, “hoe gaat het met u”, “heeft u misschien lichamelijke klachten?”. Een vrouw gaf aan de ze allerlei klachten had. Bij het opmeten bleek ze een beenlengte verschillen te hebben. Dat hebben we verholpen. Daarna hebben we voor de pijn in haar zij gebeden. Die verdween uiteindelijk helemaal. Een man had last van zijn knieën, maar had geen tijd om op de stoel te gaan zitten dus hebben we hem ter plekke de handen op gelegd en hij ervoer genezing, waarna hij gauw zijn weg vervolgde.

Sommige mensen die we aanspraken informeerden wat het kost om genezing te ontvangen. Waarop wij mochten zeggen dat het gratis is. Zo mooi want zo is het: ‘om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie het uitdelen’. We hebben een als het ware een stukje van Gods koninkrijk op aarde gebracht. We merkten ook dat veel mensen die God al kenden bemoedigd waren door hoe we uitstapten. En het mooie is dat dit niet alleen voor super-christenen of bijbelschool-studenten is, we hebben de mensen die genezing ontvingen meegegeven dat, mochten de symptomen terug komen, ze die zelf weer kunnen wegsturen in Jezus’ naam.

Het meest bijzondere was, dat we mensen die vreemden waren voordat we ze aanspraken, nadat we ze bediend hadden in onze armen mochten sluiten als onze broeder of zuster.

Uitgelichte afbeelding: Priscilla Du Preez via Unsplash

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder