Maatschappij

Zomerdag

Ik zit in de tuin op mijn comfortabele tuinstoel met mijn ogen dicht te genieten van de zon, terwijl ik luister naar de geluiden om mij heen. Al gauw word ik warm en voel ik de zon branden op mijn huid. Af en tot hoor ik wat gezoem rond me, dat soms wel een beetje klinkt als een racewagen, dan stopt het gezoem ineens en voel ik gekriebel op mijn kleine teen. Even later verdwijnt het gekriebel en begint het gezoem weer.

Iets verder weg hoor ik verschillende hoge, enigszins schelle geluiden waarvan sommigen kort aanhouden en anderen langere melodietjes vormen en elkaar lijken te beantwoorden in een gezellige beurtzang. Onder mijn stoel hoor ik een rinkeltje en gekras over de stenen. Daarna rinkelt het weer en voel ik wat zachts langs mijn benen gaan. De zon blijft onafgebroken branden.

Dan hoor ik rechts in de verte wat aankomen. Het begint met een zacht suizen en naarmate het nadert, zwelt het aan tot een vlaag en vult het mijn oren met een metaalachtig geritsel. Boven mij hoor ik wat klapperen en dan glijdt er plotseling aangename verkoeling over mijn armen en gezicht en daarna over mijn benen en voeten. Het geeft een tintelend gevoel en de plukjes haar, die uit mijn paardenstaart gezakt zijn, wapperen en kriebelen in mijn nek. Korte tijd houdt het aan, maar uiteindelijk sterft het eens zo allesvullende ritselende geluid weg en worden de andere geluiden weer hoorbaar. Ook neemt het brandende gevoel op mijn huid weer in intensiteit toe.

Het gekwetter en gefluit lijkt wel onverstoorbaar te zijn doorgegaan. Alsof ik de enige was die de vlaag hoorde of er notitie van nam. Op het dak van het paar huizen verderop hoor ik een rauw gekoer. Ver weg is een geblaf te horen, maar zo plots als het opkwam dooft het weer uit. Meer vlagen volgen en zo ontstaat een welkome afwisseling tussen opwarming en verkoeling.

Zo blijf ik nog een tijdje zitten en geniet ik van de wonderen van de natuur waar men in het haastige bestaan van tegenwoordig nog nauwelijks aandacht voor heeft.

Uitgelichte afbeelding: Alex Blăjan via Unsplash

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder