Persoonlijk

Tussenstand sponsoring #2: ondersteuning uit verwachtte- en onverwachtte hoek

Dit is alweer de 2e tussenstand van mijn sponsoring. En wat kan er in een week veel gebeuren. Afgelopen maandag tijdens de aanbidding op CBC, terwijl ik dacht aan de vorige tussenstand, zag ik dat het kistje voor het ‘offerpraatje’ naar voren werd gebracht. Eens in de 2 weken hebben we op CBC, op maandag de gelegenheid om te onze gaven te offeren. Van te voren houdt iemand er dan een kort preekje, of praatje over. Vandaar die – misschien wat aparte – naam.

Afijn, terwijl deze situatie zich voordeed bedacht ik me dat ik wel wat van het geld de jam opgebracht had kon geven. Het was ten slotte van God. Ik had het van Hem gekregen, dus als ik het weg zou geven, kon Hij het met ook wel een 2e keer geven… En opeens was het alsof God mij uitdaagde en zei: ‘als dat gelooft, kun je Me net zo goed alles geven’. Ok, nou, pff, wat strijd in mijn denken en een paar bevestigende woorden tijdens het offerpraatje later, nam ik me voor om alles wat ik bij me had te geven. Alleen omdat ik het wisselgeld niet kwijt wilde, besloot ik het bedrag dat ik aan kleingeld had de volgende dag aan groot geld te geven. Want, zo dacht ik: ‘het lijkt wel alsof ik het geld dan kwijt ben, maar wie weet welke sluizen van de hemel daardoor open gezet worden’.

Aan het eind van die dag kwam iemand naar mij toe. Hij had het op z’n hart gekregen om de helft van mijn zendingsreis te betalen! God is groot, geweldig en goed! Afgelopen vrijdag stond er iemand met 25 kilo stoofperen op mijn stoep. Binnen een paar uur – thank God for social media – bood iemand zich aan om daar een deel van in te maken. Bijzonder!

Met vreugde en dankbaarheid geef ik een overzicht van alle giften een bijdragen tot nu toe:
– 25 kg stoofperen
– handen om 5 kilo stoofperen in te maken
– lege potjes
– gelegenheid om mijn verhaal te vertellen en jam te verkopen
– opbrengst jam: 202,15 euro, (waarvan 95 als gift weg gegeven en 13,3 euro geïnvesteerd in ingrediënten voor de stoofperen)
– opbrengst stoofperen: 4,5 euro
– 295 euro aan ‘algemene’ giften
– 600 euro aan specifieke giften voor het schoolgeld van de Bijbelschool
– een toezegging voor de helft van de kosten voor de zendingsreis

In totaal is er tot zo ver dus 1101,65 binnen gekomen. Praktisch gezien is mijn zendingsreis nu voor zo’n 83% betaald. Mijn schoolgeld (2850 euro) is voor 21% betaald. Dus giften (gegevens: zie kolom rechts) en gebed blijven welkom.  Ik voel me echt gedragen en het is hartverwarmend om te ervaren hoe God in alles voorziet. Iedereen heel erg bedankt voor je bijdrage!

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder