Persoonlijk

Tussenstand sponsoring #3: We zijn er bijna…

Dit is alweer de derde tussenstand van mijn sponsoring.

Vanochtend hadden we het op CBC nog over: giften vragen van mensen. Sommige klasgenoten vinden dat geen fijn idee. Een beetje om geld lopen zeuren. Er wordt al zoveel om geld gezeurd door allerlei goede doelen en zendelingen enzo.e zien me al aankomen. Wat zullen ze wel niet van mij denken?

Zo stond ik er ook in. Totdat we een les van Hans hadden over fondswerving. Hij liet zien dat donaties vragen geen zielige verhalen ophangen is om bij mensen uit medelijden geld los te krijgen. Nee, in tegendeel. Ik ga een geweldig werk van God doen in Zuid-Afrika! Niet iedereen heeft de gelegenheid om dat te doen. Maar door een bijdrage te leveren kun je toch verbonden zijn met Gods werk daar. Je wordt er partner van en als ik daar iemand bemoedig, ben ook jij het die deze persoon bemoedigt. Door bij te dragen aan het werk, zal je ook delen in de vruchten. De eerste vrucht waar je zo te zeggen meteen in kunt delen is de vrucht van mijn pruimenbomen. Door giften te vragen ben je eigenlijk niet bezig om mensen jou iets te laten geven, maar juist om mensen iets te geven.

Dat is de manier waar op ik het nu zie. Toen ik dat tijdens een groepsbespreking vertelde, kreeg ik een mooie reactie. Een van mijn groepsleden merkte namelijk op dat ik door toch om giften te gaan vragen en mijn bezwaren op zij te zetten, ik me nederig opgesteld had en God verhoogd. Want het gaat om Hem, niet om mij. Dat had ik zelf zo nog nooit gezien.

Maar goed, nu de getallen.
Deze week is er binnen gekomen:
– 42 euro opbrengst van de pruimen jam
– 6 euro van de stoofperen
– 145 euro aan giften (waarvan 20 euro als gift weer weggegeven)

Dat brengt het totaal op 1294,65 euro. Dit betekent dat mijn zendingsreis nu voor 97% betaald is (ik ben nog zo’n 40 euro verwijderd van de 100%) en het CBC schoolgeld voor 21%.

Als je nog geen gift gegeven hebt, maar dat wel wil doen (gegevens zie kolom rechts), wees niet getreurd! Dat kan nog steeds, zelfs al is de reis al bijna betaald. Alles wat meer binnenkomt dat nodig voor de trip ga ik besteden aan het schoolgeld, de reissom van klasgenoten die het nog niet rond hebben of een gift aan The Ark City of Refuge, waar mijn zendingsreis naar toe gaat. Ook heb ik nog volop pruimen jam in de aanbieding en is het assortiment inmiddels uitgebreid met stoofperen, ook in pot:

En natuurlijk last but not least: iedereen die bij heeft gedragen: bedankt! En bovenal dank aan God!

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder