Persoonlijk

Vooruitblik op 2015

Allereerst wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Dit jaar gaat voor mij leuke en nieuwe dingen brengen. Dat weet ik zeker. Minder leuke dingen zijn waarschijnlijk niet te vermijden, maar ach, meer dan menselijke verzoekingen hebben we niet te verdragen. Ik ga in ieder geval dit jaar afstuderen aan Charis Bible College Nederland. Misschien ga ik daarna wel een stage jaar doen. Ik ben ook wel benieuwd hoe onze gemeente zich gaat ontwikkelen. Daarnaast zijn wij er nog altijd stellig van overtuigd dat wij biologische kinderen zullen krijgen. Het zou zomaar dit jaar kunnen gebeuren. Iemand zegt misschien nu dat ik in de ontkenning zit. In zekere zin in dat ook zo, want ik ontken dat de fysieke realiteit de enige realiteit is. Er is namelijk ook een geestelijke realiteit waar de striemen van Jezus al genezing gebracht hebben, al Zijn beloften al ja en amen zijn, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar het leukste – voor zo ver ik nu kan overzien – is mijn zendingsreis naar Zuid-Afrika, die in april gaat plaatsvinden en die – by the way – ook een vereiste is voor het afstuderen aan de Bijbelschool. Afgelopen week heb ik al een klein voorproefje gehad. We zijn namelijk op bezoek geweest bij onze Zuid-Afrikaanse vrienden die in België wonen. Ze vinden het erg leuk dat ik naar hun land ga en hebben me zelfs – ondanks hun financiële situatie – een gift gegeven.

We hebben onder anderen al kennis gemaakt met een paar van de culinaire specialiteiten. Een soort maïspap waarvan ik de naam vergeten ben. Dat hebben we bij hun wel vaker gegeten, maar het gegeven dat dat veel gegeten wordt in (Zuid-)Afrika en ik dat dus tijdens de zendingsreis waarschijnlijk ook regelmatig te eten zal krijgen, was nieuw. Daarnaast hebben we voor het eerst biltong geproefd. Erg lekker. Dat is vlees dat onder invloed van de hitte van gloeilampen is gedroogd. De naam ‘biltong’ is afgeleid van ‘lightbulb’ het Engelse woord voor gloeilamp. Verder hebben ze ons wat muziek van Christelijke Zuid-Afrikaanse artiesten. Één lied kwam me bekend voor. Misschien dat dat een keer door eerdere Zuid-Afrika gangers op CBC is gedraaid.

Zo wordt de Zuid-Afrika reis steeds concreter. Ik kreeg vandaag met de post een kortingsbon voor het maken van een fotoalbum. Geldig tot 28 februari. Daar ga ik dus geen gebruik van maken – ik heb hem al op facebook aangeboden om weg te geven. Het eerst volgende fotoalbum dat ik ga maken is hoogst waarschijnlijk van de zendingsreis. Ik ben benieuwd wat voor impact die in mijn leven gaat hebben. De weg er naar toe is tot nu toe bijzonder geweest, met alle giften en andere bijdragen ervoor. Ik hoop daar binnenkort nog een blog aan te wijden.

Als in het verleden (lees: 2014) behaalde resultaten garantie voor de toekomst bieden, wordt het in ieder geval een mooi en bijzonder jaar.

Uitgelichte foto: Greg Rakozy via Unsplash

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder