Persoonlijk

Ruimte

Hij leidde mij uit in de ruimte, Hij redde mij omdat Hij mij liefhad

Psalm 18:20

Ik legde eens een tuin aan. Ik haalde de tegels en het zand weg, ik stortte er tuinaarde en plantte er verschillende planten. Ik plantte ook een kleine bodembedekker met gele bloemen en een dwergbamboe, die goed in toom te houden zou zijn.

De planten groeiden en bloeiden, ook de bamboe groeide en begon te woekeren. En terwijl die woekerde en steeds groter werd, verstikte hij de bodembedekker, die uiteindelijk verdween.

Na een aantal jaar was ik het zat en verwijderde ik de bamboe zo goed als ik kon en zette er andere planten voor in de plaats. Na een tijdje begonnen er resten van de bamboe terug te groeien. En terwijl ik die weghaalde, ontdekte ik dat de kleine bodembedekker terug was gekomen!

Al die tijd waren de wortels ervan onder de grond blijven zitten en omdat de woekerplant weg was, was er ruimte ontstaan, waardoor die weer uitgeliepen en de plant de kans kreeg om opnieuw tot bloei te komen.  

Uitgelichte afbeelding: Lina Trochez via Unsplash

3 reacties

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder