Essentiële olie,  Persoonlijk

Oud en Nieuw

Pressed but not crushed
Presecuted not abandoned
Struck down but not destroyed

Trading my sorrows – Darrell Evans

Gisterenochtend zat ik in de kerk. “Voor wie was 2018 een goed jaar,” vroeg de spreker. Ik stak mijn hand op. “En voor wie was het jaar misschien niet zo goed, heb je misschien moeilijke dingen meegemaakt?” Opnieuw kon ik mijn hand opsteken.

Het jaar 2018 was een jaar van diepe dalen, Jezus heeft me meer dan eens uit de golven moeten redden en voor de deur van een depressie moeten wegslepen.

Ik moest de gemeente waaraan ik 13 jaar met ziel en zaligheid aan gebouwd heb loslaten en verloor daardoor veel vriendschappen en contacten.

Het 10e jaar van ongewenste kinderloosheid ging voorbij. Na 10 jaar hopen, bidden en wachten en iedereen behalve ik zwanger zien worden, ging het niet meer en moest ik ook de kinderwens loslaten.

Ja, loslaten was voor mij een van de grootste thema’s van 2018. Maar weet je wat het is als je het oude loslaat? Dan ontstaat er ruimte voor nieuwe, andere dingen.

Daarom was het ook het jaar ongekende mogelijkheden. Van God Die zich trouw bewees. Van herstel, van mezelf leren kennen en accepteren en begrijpen wat een relatie met God is, van nieuwe diepe inzichten in de Bijbel en het geloof.

Van mijn ontdekking van essentiële olie. Van het opnieuw oppakken van mijn danshobby. Van het vinden van een nieuwe gemeente. Van het vinden van een lotgenotengroep met andere ongewenst kinderloze vrouwen waar ik mijn ei kwijt kan zonder rekening te hoeven houden met de gevoelens van andere betrokkenen.

Ik trok zelfs de stoute schoenen aan om voor het eerst in jaren te solliciteren. Op een interessante functie waarvoor ik niet half aan de functie-eisen voldoe.

Wat ben ik dankbaar als ik terugkijk op 2018! Nee, het was niet gemakkelijk, maar ik sta. Ik heb zoveel geleerd en zoveel nieuwe inzichten gekregen. Ik voel me zoveel rijker als aan het begin van het jaar! God is genadig. En trouw. Hij is werkelijk een God van herstel. Hij gaat daarin dieper en verder dat je je ook maar kunt voorstellen. Een relatie met Hem is werkelijk alles wat je nodig hebt.

Ik heb besloten: ik ga mezelf zijn. Ik ga zijn wie God me gemaakt heeft.

Het leven kent naast hoogtepunten misschien dieptepunten. Maar dat hoort erbij. Mijn lijn is niet vlak. Ik leef!

Afbeelding: Jair Lázaro via Unsplash

Uitgelichte afbeelding: Roven Images via Unsplash

Geef een reactie

Ontdek meer van Vrouw naar Gods hart

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder